avent-och-instalco.jpg

Instalco växer i Småland

Instalco expanderar i Småland och Kalmar län genom förvärv av Avent-bolagen i Kalmar, verksamma inom värme, ventilation och kyla.

Avent-bolagen med totalt cirka 60 anställda består av Avent Drift och Innemiljö AB, Avent Installation AB och Avent K AB. För verksamhetsåret 2018/2019 uppgick den totala omsättningen till cirka 108 miljoner. Sedan tidigare finns Instalco representerade i Kalmar genom elbolaget Elovent.

– Förvärvet av Avent är ett steg på vägen att växa oss starkare och bli multidisciplinära i området runt Kalmar och Smålandskusten. Avent är ett välskött och välkänt bolag i regionen, säger Patrik Persson, affärsområdesansvarig för Instalco Syd.

Avent installerar, injusterar, energioptimerar och underhåller värme, kyl- och luftbehandlingsansläggningar, samt utför tillhörande teknisk förvaltning. Bolaget utför både entreprenader och serviceuppdrag. Bland kunderna finns fastighetsbolag, landsting, kommun, fastighetsägare, restauranger, butiker, hotell och industrier. Projekten inkluderar bland annat skolor, bostäder och kommersiella fastigheter.

– Vi har sedan i slutet av 90-talet kontinuerligt växt och nu behöver vi fler ben att stå på. Genom att vara med i Instalco får vi en bättre möjlighet att samarbeta med andra bolag i samma familj och nya möjligheter att expandera och utveckla oss, säger Björn Helgesson, vd i Avent.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Avent med tillträde idag 3 april.