Just nu! Vi söker kyltekniker/ventilationsmontörer Klicka Här för att läsa mer!

Några referenser

Nedan listar vi några av våra kunder och arbeten som vi är extra stolta över och beskriver vår mångfald.

KF Göta

Ny COOP butik Centralt i Kalmar

 

När KF Göta valde att öppna en ny COOP butik Centralt i Kalmar valde de att installera Daikin Zeas och Daikin Convenipack för varukyla, frys, och värmeåtervinning i samma aggregat. Daikins aggregat har en varvtalsstyrd kompressor som levererar precis så mycket kyleffekt som behövs för stunden. Frysdiskarna kopplas på samma kylrör och via en Frysbooster så används samma aggregat till kyla och frys.

 

Värmen från kyl och frysar återvinns via Daikinaggregatet och levereras till Ridåfläktar vid ingångarna och ger gratis värme och hindrar kallras in i butiken istället för att släppa ut den på taket. Frys och kyldiskar och rum från WICA AB är utrustade med elektroniska ventiler för att få exaktare temperaturer i rummen. All temperatur belysning avfrostnin och larmhantering sker via en Danfoss övervakningsenhet som kan styras via din dator var du än är.

Landstinget i Kalmar

Satsar på miljövänlig kyla via Geokyla

 

Landstinget i Kalmar satsar på miljövänlig kyla via Geokyla dvs borrhål i marken som man tar upp kallt vatten för att kyla fastigheterna med. När detta inte räcker startar detta nya Climaveneta Turbocooraggregat för att stötta geokylan med rätt temperatur. Kylaggregatet är på ca 550 kw och har 2 st turbinkopressorer som är oljefria och rotorn är magnetlagrad.

 

Kompressorns varvtal kan komma upp till ca 38000 varv/minut! Även att det är ca 250 kw kyleffekt per kompressor har vi låga startströmmar på ca 8Ampere! Aggregatet har väldigt bra dellastvärden dvs det ger mycket kyla till liten effektförbrukning när det går på tex halvfart.

Kalmar Slott

Drift och service av Kalmar Slott

 

 

Fr.o.m. 1 januari 2011 har Avent fått äran att utföra drift och service av Kalmar Slott åt Destination Kalmar. Denna byggnad med sin historiska bakgrund är Nordens bäst bevarade renässansslott. Inga förändringar sedan 1592 och den tillhör därmed Kalmars mest omoderna sevärdhet.

 

Kalmar slott är beläget vid Slotts fjärden, på den plats där Kalmar medeltida hamn låg. Slottet ansåg tillsammans med Tre kronor, Viborgs slott och Älvsborgs fästning vara ett av Sveriges fyra viktigaste fästen, som höll upp landet på 1280-talet. 1397 stod Slottet i centrum för bildandet av Kalmarunionen – en union av de nordiska länderna skapad av den mäktiga drottning Margareta. Mer om slottet finns att läsa på Kalmar slotts egen hemsida samt Wikipedia.